KDV/BSO Pico Bello

Kindercentrum Pico Bello ligt in de wijk het Nieuwe Westen, achter de Beukelsdijk in Rotterdam-West. Het kindercentrum biedt hele dagopvang op de begane grond voor kinderen vanaf 6 weken tot 4 jaar en Buitenschoolse Opvang voor schoolgaande kinderen op de grote speelzolder. Wij zijn dagelijks geopend van 7.30-18.00. Verlengde opvang mogelijk vanaf 7.00 uur.

Kinderdagverblijf Pico Bello is een kleinschalig kinderdagverblijf waardoor alle kinderen, ouders en medewerkers elkaar goed kennen, wat zorgt voor een grote betrokkenheid.

Het kinderdagverblijf heeft 1 verticale groep (0 tot 4 jaar), 1 baby groep (0 tot 1,5 jaar), 1 peutergroep (1,5 tot 4 jaar) en een peuterspeelgroep (2 tot 4 jaar) met halve dagdelen. 

In alle groepen worden activiteiten aangeboden die de ontwikkeling van de kinderen stimuleert. Daarnaast bieden we aan de oudste peuters speciale activiteiten die ze voorbereiden op de volgende stap richting de basisschool.

Op kinderdagverblijf Pico Bello werken we op de groepen met VVE methode “Ben ik in beeld”. Ben ik in Beeld werkt met thema’s en is een methode gericht op het waarborgen van de emotionele veiligheid van kinderen en het ontwikkelen van de persoonlijke en sociale competenties.  Aansluiten bij de initiatieven en interesses van de kinderen staat centraal. Er wordt gewerkt met themahoeken en er is een voorleeskoffer. Per thema staat een prentenboek centraal.

Het kinderdagverblijf heeft de beschikking over een zeer grote buitenruimte. Deze tuin is zo ingericht dat de kinderen in een veilige, afgesloten omgeving kunnen spelen, ravotten en de natuur om zich heen kunnen ontdekken. Buiten spelen en bewegen vinden we erg belangrijk en we spelen dan ook iedere dag buiten.

Buitenschoolse opvang Pico Bello is een BSO waar dagelijks plaats is voor 40 kinderen. Hiervoor zijn er drie groepen, een groep voor 4 tot 6 jaar, een voor 7 tot 9 jaar en een voor 9 tot 12 jaar. 
De kinderen kunnen op BSO Pico Bello voor en na schooltijd ontspannen en genieten van alle activiteiten die wij te bieden hebben. De BSO-ruimte is ingericht in verschillende kamers waarin verschillende hoeken zijn gerealiseerd. Een knutselhoek, een leeshoek, een computerhoek en een speelzolder voor de grotere kinderen. Daarnaast gaan we graag met de kinderen naar de speeltuinen die in de buurt liggen zoals de Zandtuin en speeltuin Ali Baba.  BSO Pico Bello biedt de kinderen de mogelijkheid om op woensdag naar zwemles te gaan. Wij gaan hiervoor naar zwembad Oostervant.  Tijdens studiedagen en schoolvakanties is er een speciaal programma voor de kinderen zodat zij zich ook hele dagen uitstekend vermaken.

Het team van Pico Bello bestaat uit pedagogisch medewerkers, huishoudelijk medewerker, een adjunct locatie manager en een locatiemanager. Daarnaast bieden wij studenten een stageplek.

Al onze pedagogische medewerkers hebben een opleiding gevolgd speciaal voor de kinderopvang en onze medewerkers op de verticale groep hebben daarnaast het VVE diploma “Ben ik in Beeld”. Op de peuterspeelgroepen werken wij alleen met HBO'ers. 

Wilt u meer weten over ons kindercentrum, dan kunt u contact opnemen met de locatie voor een rondleiding of plaatsing en planning voor meer informatie over beschikbaarheid en de verschillende opvangmogelijkheden voor uw kind .

LRKP KDV: 620124301

LRKP BSO: 220805416

BSO Pico Bello werkt samen met de volgende basisscholen:

Het ophalen van uw kind van een school die hier niet genoemd wordt behoort wellicht wel tot de mogelijkheden. Kiddoozz doet haar uiterste best om aan uw wensen tegemoet te komen. U kunt contact opnemen met onze afdeling Planning en Plaatsing via telefoonnummer 010-2041820 of een email sturen naar planning@kiddoozz.nl