KDV Maaskids

Kinderdagverblijf Maaskids ligt in de wijk IJsselmonde, nabij station Lombardijen. KDV Maaskids is gevestigd op de Zorgboulevard van het Maasstad ziekenhuis. Wij bieden opvang aan de kinderen van ouders die werkzaam zijn op de Zorgboulevard of in het Maasstad ziekenhuis, maar ook aan ouders uit de wijk. Wij zijn dagelijks geopend van 7.00-18.00 uur.

KDV Maaskids is een gezellig en modern kinderdagverblijf. Met 4 groepen zijn we een kleinschalig kinderdagverblijf waardoor alle kinderen, ouders en medewerkers elkaar goed kennen, wat zorgt voor een grote betrokkenheid. Maaskids heeft 4 verticale groepen waarin kinderen van 0 tot 4  worden opgevangen. Op deze groepen bieden we activiteiten aan die passend zijn bij de leeftijd van kinderen en die de kinderen uitdagen en stimuleren. Voor moeders die borstvoeding willen geven is er een afgeschermde ruimte ingericht.

Onze buitenspeelplaats is ons paradepaardje! Deze is kindvriendelijk ingericht en biedt veel uitdaging en stimulans bij het buitenspelen. De kinderen kunnen naar hartenlust fietsen, ravotten, spelen in de zandbak of zich uitleven op de speeltoestellen onder het toeziend oog van onze medewerkers. Voor de baby’s is er een aparte hoek gecreëerd, zodat ook zij heerlijk mee naar buiten kunnen. Er staan diverse grote bomen die voor de nodige schaduw op de warme zomerdagen zorgen. Kinderen komen in contact met de natuur door buiten te spelen en lichamelijke beweging. Wij laten de kinderen kennis maken met de natuur onder andere door middel van onze borders en plantenbakken  waar wij bloemen, groente, fruit en kruiden planten met de kinderen. Ons streven is dat kinderen dagelijks buiten spelen. 

Op kinderdagverblijf Maaskids werken we op de groepen met VVE methode Uk en Puk . Uk en Puk  werkt met thema’s en is een methode gericht op het waarborgen van de emotionele veiligheid van kinderen en het ontwikkelen van de persoonlijke en sociale competenties. Aansluiten bij de initiatieven en interesses van de kinderen staat centraal. Er wordt gewerkt met themahoeken en de pop Puk is aanwezig.. Per thema staat een prentenboek centraal.

Wilt u meer weten over ons kinderdagverblijf, dan kunt u contact opnemen met de locatie voor een rondleiding of plaatsing en planning voor meer informatie over beschikbaarheid en de verschillende opvangmogelijkheden voor uw kind.

Het team van Maaskids bestaat uit pedagogisch medewerkers en een locatiemanager. Daarnaast bieden wij studenten een stageplek.

Al onze pedagogische medewerkers hebben een opleiding gevolgd speciaal voor de kinderopvang en hebben daarnaast het VVE diploma Uk en Puk.