KDV Beatrix

Kinderdagverblijf Beatrix ligt in de wijk het Nieuwe Westen in Rotterdam-West. Wij bieden opvang aan kinderen van 6 weken tot 4 jaar en zijn dagelijks geopend van 7.30-18.00. Het kinderdagverblijf heeft een rijke geschiedenis en is het oudste kinderdagverblijf in Rotterdam, geopend in 1939 op de eerste verjaardag van prinses Beatrix.

Het is een kleinschalig kinderdagverblijf wat het voordeel heeft dat iedereen elkaar goed kent, wat zorgt voor een grote betrokkenheid. Beatrix heeft twee baby en twee peutergroepen, op deze groepen bieden we activiteiten aan die de kinderen uitdagen en stimuleren.  Daarnaast is er een groep speciaal voor kinderen van drie jaar en ouder, hier krijgen de kinderen activiteiten die ze voorbereiden op de volgende stap richting de basisschool.

Heel bijzonder aan kinderdagverblijf Beatrix is dat de groepen gelegen zijn rond om een binnentuin. Deze tuin is alleen toegankelijk voor de kinderen van het kinderdagverblijf en is zo ingericht dat de kinderen in een veilige, afgesloten omgeving kunnen spelen, ravotten en de natuur om zich heen kunnen ontdekken. Natuurbeleving vinden we erg belangrijk en we spelen iedere dag buiten.

Op kinderdagverblijf Beatrix werken we op de peutergroepen met VVE methode “ben ik in beeld”. Ben ik in Beeld werkt met thema’s en is een methode gericht op het waarborgen van de emotionele veiligheid van kinderen en het ontwikkelen van de persoonlijke en sociale competenties.  Aansluiten bij de initiatieven en interesses van de kinderen staat hierbij centraal. Er wordt gewerkt met themahoeken en er is een voorleeskoffer. Bij ieder thema is er een prentenboek, waar dagelijks uit voorgelezen wordt.

Het team van Beatrix bestaat uit pedagogisch medewerkers, een kokkin, huishoudelijk medewerker, een adjunct manager en een locatiemanager. Daarnaast bieden wij studenten een stageplek. Al onze pedagogische medewerkers hebben een opleiding gevolgd speciaal voor het werken in de kinderopvang en hebben daarnaast het VVE diploma “Ben ik in Beeld”.

Wilt u meer weten over ons kinderdagverblijf, dan kunt u contact opnemen met de locatie voor een rondleiding of plaatsing en planning voor meer informatie over beschikbaarheid en de verschillende opvangmogelijkheden voor uw kind.

LRKP KDV: 243861990