KDV/BSO de Kleurdoos

KDV/BSO de Kleurdoos is gelegen aan de Mathenesserdijk in de wijk Spangen. Het gebouw van de Kleurdoos ligt midden in een woonwijk aan een groot (speel)plein. Het is een levendige wijk waar veel georganiseerd wordt voor de buurt en waar diverse projecten voor buurtbewoners en organisaties lopen om de betrokkenheid en ondersteuning naar en met elkaar te vergroten. Ons kinderdagverblijf is kleinschalig waardoor alle kinderen, ouders en medewerkers elkaar goed kennen. Dit zorgt voor een grote betrokkenheid waardoor de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen bij ons. Op onze BSO krijgen de kinderen de mogelijkheid om hun eigen talenten te ontdekken en verder  te ontwikkelen d.m.v. een uitdagend  activiteitenaanbod.

Op de KDV groepen bieden we activiteiten aan die passend zijn bij de leeftijd van de kinderen en tevens de kinderen voldoende uitdaging en stimulering geven in hun ontwikkeling.
Wij doen dit vanuit de VVE (Voorschoolse Vroeg Educatie) methode “Ben ik in Beeld”. Deze methode werkt met thema’s en is gericht op het waarborgen van de emotionele veiligheid van kinderen en het ontwikkelen van de persoonlijke en sociale competenties. Aansluiten bij de initiatieven en interesses van de kinderen staat hierin centraal. Vanuit de pop Puk wordt gewerkt met themahoeken en er is een voorleeskoffer. Per thema staat een prentenboek centraal.

Wilt u meer weten over ons kinderdagverblijf, dan kunt u contact opnemen met de locatie voor een rondleiding of plaatsing en planning voor meer informatie over beschikbaarheid en de verschillende opvangmogelijkheden voor uw kind.

Het team van de KDV/BSO de Kleurdoos bestaat uit pedagogisch medewerkers en een locatiemanager. Daarnaast bieden wij studenten een stageplek.

Al onze pedagogische medewerkers hebben een opleiding gevolgd speciaal voor de kinderopvang en hebben daarnaast het VVE diploma “Ben ik in Beeld”.

Stukje geschiedenis:  In 1389 kreeg Delft met het graven van een kanaal van de Schie naar de Maas haar eigen haven: Delfshaven. Tot het begin van de twintigste eeuw was de polder ten westen van dit kanaal, Spangen, onbebouwd. Door de toestroom van vele nieuwe arbeiders naar het snel groeiende Rotterdam was uitbreiding naar het westen, richting Schiedam, noodzakelijk. Ingenieur Pieter Verhagen kreeg de opdracht van de gemeente Rotterdam om een moderne, sociale arbeiderswijk te bouwen volgens de nieuwste inzichten. Het stratenplan werd geheel symmetrisch en in een stervormig patroon aangelegd. Een nieuwigheid was de invoering van gemeenschappelijke tuinen. Dankzij de oprichting van de Gemeentelijke Woningdienst in 1917 konden gerenommeerde architecten, kunstenaars en ontwerpers bijdragen leveren aan de realisatie van grote woningbouwprojecten in de nieuwe wijk

Kinderboerderij De Bokkesprong:  Aan de andere kant van de Spoordijk ligt de kinderboerderij. Naast het verzorgen van de koeien, varkens, paarden, ezels, geiten, schapen, kippen en konijnen en cavia’s, kun je er ook terecht voor voorlichting, een cursus ‘De Dijk wordt wakker’ van Sport en Activity Delfshaven of schoolbezoek. Op De Bokkesprong zijn regelmatig (gratis) educatieve en recreatieve activiteiten zoals de dierenverzorgingscursus. Onder De Strokap kun je in de ‘warme huiskamer’ terecht voor een kop thee of chocomelk of een boekje lezen en kleurplaat kleuren.

Speeltuin Het Westen:  Tussen kinderboerderij en spoordijk ligt de speeltuin Het Westen, een mooie groene speeltuin, die rechtstreeks vanuit de wijk, over de spoordijk te bereiken is. Naast speeltoestellen voor jonge en oudere kinderen staan er ook veel fruitbomen en is het onderdeel van de fruit en notenbomen route door Spangen.

Waterplein:  Op het Bellamyplein staat het eerste waterplein van Nederland. Omdat Spangen veel te maken heeft met wateroverlast en weinig opvangplekken heeft van open water, is een mooi groen plein gecreëerd wat bij veel regenval fungeert als wateropvang. Maar het grootste deel van het jaar staat er geen water in en is dan een bijzondere plek om elkaar te ontmoeten. Het kan dan gebruikt worden als ontmoetingsplek door de zitgelegenheid op de trappen. Alleen wanneer er sprake is van fikse regenbuien zal het waterplein gevuld zijn met water, wat weer een mooie speelplek voor de kinderen uit de buurt oplevert.

Samenwerkingspartners:  In de wijk werken wij samen met diverse instanties, waaronder het wijkteam en de scholen waarvan wij de kinderen ophalen. Vanuit het wijkteam werken wij samen met het CJG en  een gezinscoach, die indien noodzakelijk, ondersteunend kan zijn aan ouder en kind.

KDV/BSO de Kleurdoos is open van 07.30- 18.00 met een verlengde openingstijd vanaf 07.00 uur

LRKP BSO: 532830817

KDV/BSO de Kleurdoos werkt samen met de volgende basisscholen:

Het ophalen van uw kind van een school die hier niet genoemd wordt behoort wellicht wel tot de mogelijkheden. Kiddoozz doet haar uiterste best om aan uw wensen tegemoet te komen. U kunt contact opnemen met onze afdeling Planning en Plaatsing via telefoonnummer 010-2041820 of een email sturen naar planning@kiddoozz.nl